EVA-plast fyller många funktioner

EVA-plast (etenvinylacetat) är en sampolymer av eten och vinylacetat. Materialet av elastomertyp är mjukt och flexibelt och tjänar många syften. Det kan bland annat användas för knäskydd, hjälmkuddar, sulor och olika typer av utrustning för hälso- och sjukvården. NMC Cellfoam väljer ut det bäst lämpade materialet utifrån behovet, framställer en prototyp och utför serietillverkning i önskad omfattning. Berätta vad du behöver – vi hittar rätt lösning!

BESKRIV DINA BEHOV »

Vad är EVA-cellplast?

EVA (etenvinylacetat) är en halvhård cellplast med sluten cellstruktur. Den har en finkorning, jämn cellstruktur och lämpar sig för många användningsområden. EVA-plastens fördelar är dess böjlighet, mjukhet, väderbeständighet och kemiska resistens. Dessutom är den stötdämpande och har hög värmeisoleringsförmåga och goda flytegenskaper.

Hur skiljer sig EVA från polyeten?

EVA-plast är mer elastisk och mjukare än polyeten. Vid tillverkningen blandas vanligen flera plastkvaliteter för att man ska få olika kvaliteters goda egenskaper i slutprodukten. Den högre halten vinylacetat i EVA och ökning av EVA-halten i XLPE-skum förbättrar vanligtvis slagtåligheten och rivhållfastheten – materialen ger mer mjukhet, elasticitet och ytfriktion. EVA:s lägre smältpunkt innebär också att blandningen blir mer termoplastisk.

NMC Cellfoams proffs hjälper till vid valet av material

NMC har olika EVA-cellplaster med många olika färger och densitet i lager. Vi skär till önskade former och tjocklekar alltefter kundens behov. Kontakta oss och beskriv vad du behöver – våra proffs hjälper dig välja rätt material och tillverkningsmetod och du får produkterna färdigt planerade och utförda.

Ratkaisut

Kontaktformulär
  BESÖKSADRESS

  Fritslavägen 82, 511 42 Kinnahult

  NMC CELLFOAM AB

  Organisationsnummer 556304-9609
  Allmänna försäljningsvillkor

  Copyright © 2022 NMC Cellfoam AB