Öppet cellskum

Lämpar sig för många olika tillämpningar

Det finns många skumplastkvaliteter att välja mellan. Kvaliteterna skiljer sig i fråga om täthet, cellstruktur, mjukhet, elasticitet och andra tekniska egenskaper. Valet görs alltid i enlighet med användningsändamålet och kraven.

 

Skumplaster är mycket trygga och hållbara i användning. Deras väderbeständighet är god och värmetåligheten hög. I allmänhet tål de från −50 °C till +100 °C, och för korta perioder kan de rentav klara av lägre och högre temperaturer. Antändningstemperaturen för skumplast är cirka +420 °C. Skumplaster kan också användas i flerskiktslösningar. Genom att ytbelägga materialet på lämpligt sätt kan man förebygga att vätskor och smuts sugs upp av materialet, eller skapa en representativ ytbeklädnad. Enkel applicering med häftfixering.

Kontakta oss för mer information

 

 

Materialurval

Det finns flera olika skumplastkvaliteter med öppen cellstruktur i vårt materialurval. Benämningen skumplast används allmänt för många olika material. Produktfamiljen är mycket omfattande.

Utmärkande för de här materialen är att de är lätta, elastiska och har hög åldersbeständighet.

Inom industrin används materialen för många olika ändamål, exempelvis i tätningsmaterial, för ljud- och värmeisolering samt för filtrering av luft och vätskor. Skumplaster lämpar sig även för förpackning av sköra produkter, som utfyllnadsmaterial och för möbel- och byggindustrin.

 

Polyeterskum

BEGÄR OFFERT »

Kvaliteterna skiljer sig i fråga om täthet, cellstruktur, mjukhet, elasticitet och andra tekniska egenskaper. Valet görs i enlighet med användningsändamålet och kraven.

Polyesterskum

BEGÄR OFFERT »

Cellstrukturen i polyesterskum är regelbunden, och plastkvaliteterna har hög brottgräns och god UV- och ljusbeständighet. Tack vare sitt relativt höga luftmotstånd är de här kvaliteterna vanligtvis bättre än andra material i akustiska tillämpningar.

Riven skumplast

BEGÄR OFFERT »

Riven skumplast är skumplaster som tillverkas av återvunnen skumplast. Det finns flera olika kvaliteter mellan 75 kg/m3 och 200 kg/m3. Vid behov fås även kvaliteter med brand- och mögelskydd.

Melaminskum

BEGÄR OFFERT »

Melaminskum är en mycket lätt skumplasttyp med goda ljuddämpningsegenskaper och utmärkta brandegenskaper. Materialet är stabilt i rumsljus och löper inte risk för att gulna.

Stratocel Whisper®

BEGÄR OFFERT »

Stratocell Whisper® är ett lätt polyetenskum vars cellstruktur öppnas i en specifik tillverkningsprocess. Materialet är mycket effektivt som absorptionsmaterial. Det tål krävande förhållanden och fukt, och behåller sin dämpningsförmåga utmärkt väl också för lågfrekvent ljud.

PVC och andra material

BEGÄR OFFERT »

Det mjuka PVC-skummet används bland annat i tätningar. Superseal- och Hydro-skumplasterna är avsedda för specialtillämpningar.

Ratkaisut

Kontaktformulär
  BESÖKSADRESS

  Fritslavägen 82, 511 42 Kinnahult

  NMC CELLFOAM AB

  Organisationsnummer 556304-9609
  Allmänna försäljningsvillkor

  Copyright © 2022 NMC Cellfoam AB