Förpackningsmaterial och stötdämpande emballage

Vi planerar och tillverkar högklassig stötdämpning av polyetencellplast med utmärkta skyddande egenskaper. Materialet är lätt och enkelt att bearbeta. Därför kan det tillverkas i delar med önskat format. Berätta vad du behöver, så väljer vi rätt packningsmaterial och tillverkar stötdämpning och förpackningsmaterial alltefter dina behov.

BESKRIV DINA BEHOV »

Stötdämpning och planering av förpackningar

NMC Cellfoam planerar funktionella förpackningar och förser dem med lämpliga stötdämpande material. Vi förstår kundernas krav, funktionsbehoven, utseendekraven och vikten av att skydda produkterna. Vi planerar packningslösningar med beaktande av helheten, framställer en prototyp och serietillverkar de färdiga produkterna.

Hur produkter förpackas är viktigt, eftersom en högklassig förpackning höjer produktens värde och ser till att den hålls hel. Det lönar sig alltså att satsa på packningsmaterialen och planeringen av dem. Vi hjälper till med planeringen och framställer en 3D-modell av förpackningen.

Tillverkning av förpackningsmaterial

Som stötdämpning kan man använda olika polyetencellplaster eller skumplaster, beroende på vilken produkt som ska packas in och vilka krav som ställs på förpackningen. Polyeten är vanligtvis en hård plast, men genom kemisk eller fysikalisk tvärbindning kan den ges skumegenskaper.

Förpackningsmaterial kan dessutom bearbetas med olika metoder. De kan exempelvis ges olika typer av ytfinish och färger. Packingsmaterial kan också kombineras, så att förmånligare material används för stötdämpning medan mer högklassiga material används i finishen.

Vad kan packas in?

Vi planerar förpackninsmaterial och stötdämpningen alltefter önskemål och varan som ska packas in. Vi har exempelvis framställt packningsmaterial för elektronikprodukter, mekaniska maskinkomponenter, social- och hälsovårdsutrustning och olika typer av skärmar. Vi kan producera förpackningar i såväl mycket litet som stort format och såväl styckevis som i stora volymer.

Vi använder även produktfamiljen Nomapack®, som har standardstötdämpning och förpackningsprofiler och kan skräddarsys efter dina behov. Produktförteckningen finns här.

Kontakta NMC:s proffs

Våra proffs hjälper dig välja rätt förpackningsmaterial och tillverkningsmetod – kontakta oss och berätta vad du behöver. Hos oss hittar du såväl stötdämpande material som ett finslipat yttre till dina förpackningar.

Ratkaisut

Kontaktformulär
  BESÖKSADRESS

  Fritslavägen 82, 511 42 Kinnahult

  NMC CELLFOAM AB

  Organisationsnummer 556304-9609
  Allmänna försäljningsvillkor

  Copyright © 2022 NMC Cellfoam AB