Stansning för geometrisk tillverkning

Stansning för geometrisk tillverkning

Vi har en mångsidig och omfattande maskinpark som gör att vi kan ta oss an även de knepigaste behov våra kunder har. Vi hjälper dig att välja rätt material och tillverkningsmetoder, varav stansning är ett förträffligt alternativ. Kontakta oss och beskriv dina behov, så planerar och tillverkar vi produkten efter önskemål.

BESKRIV DINA BEHOV »

Fördelarna med stansning

 • Effektiv skärmetod för stora serier
 • Måttnoggrannhet och jämn kvalitet
 • Möjliggör mångsidiga former och hål
 • Lämpar sig för material i olika tjocklekar
 • Flera lager kan skäras samtidigt
 • Effektiv materialförbrukning med verktygsplanering

Allt från enstaka exemplar till stora serier

Vi har smidiga stansanordningar som möjliggör allt från små partier till effektiv tillverkning av stora serier. Vi kan skära till såväl hårda som mjuka material av olika tjocklek, från under en millimeter till flera tum. Vi planerar och tillverkar stansar för önskad geometri utifrån kundens behov.

Vi tar fram ett brett spektrum av lösningar för allt från hälso- och sjukvård till tung verkstads- och elektronikindustri. Vår effektiva maskinuppsättning, rätt materialval och våra erfarna proffs säkerställer konkurrenskraftig tillverkning. 

Hur fungerar metoden?

Stansning betyder att man skär former i materialet med ett verktyg – en stans – för önskad geometri. Stansen planeras och tillverkas utifrån kundens behov. Skärets material, höjd och skärvinkel väljs efter behov. Stansens utformas så att utnyttjandegraden av det material som ska skäras optimeras, och mängden materialsvinn begränsas. Med stansningsverktyget kan materialet perforeras helt eller delvis.

Framställningen av verktyget påverkas av den planerade livslängden och mängden material som ska stansas. Om det handlar om tillverkning i stora serier, krävs högre slitstyrka. För produktion i mindre skala räcker en lättare och förmånligare stans.

NMC Cellfoam har en omfattande maskinpark

Vi har ett brett urval av olika stansningsmaskiner och verktyg, exempelvis balk- och rotationsstansar, manuella stansar och planstansar samt kiss cut-maskiner. Vår uppgift är att välja ut den effektivaste tillverkningsmetoden och de mest funktionella materialen åt våra kunder, för att effektivt kunna tillverka högklassiga, anpassade produkter. Kontakta oss, tillsammans hittar vi en lösning som passar dina behov.

Ratkaisut

Kontaktformulär
  BESÖKSADRESS

  Fritslavägen 82, 511 42 Kinnahult

  NMC CELLFOAM AB

  Organisationsnummer 556304-9609
  Allmänna försäljningsvillkor

  Copyright © 2022 NMC Cellfoam AB